Sarsala Koyu
Zatoka Sarsala posiada publiczną plażę, do której prowadzi przez góry asfaltowa droga. Latem parkuje tu sporo samochodów i jest dosyć tłoczno. Na szczęście jachty cumują w sąsiedniej bardziej na południe wysuniętej zatoce, do której dostęp jest zdecydowanie łatwiejszy od strony morza niż lądu. Brzegi gęsto porastają sosny, dlatego można się tu poczuć trochę jak na Mazurach.
W zatoce działa restauracja. Długi, drewniany pomost z mooringami może pomieścić ok. 25 jachtów. Głębokość 3-5m. Obsługa chętnie pomaga przy cumowaniu. Specjalnością restauracji jest tradycyjna turecka pizza podawana jako starter. Nas zachwycił deser: zapiekana chałwa z sokiem jabłkowym.
Nad restauracją ciągnie się w górę oznaczony szlak. Prowadzi on na szczyt wzniesienia skąd rozpościera się fantastyczny widok na całą Zatokę Göcek. Droga zajmuje nie więcej niż 20 minut i nie jest trudna.